4H-matskole
Barn og unge lager sunn og god mat på en sosial og morsom måte!
Gå til innhold
Hjem
Om oss
Om 4H
Om 4H-matskoler
Vår målsetting
4H prosjekter om mat
Eksempler på aktuelle 4H-prosjekter
Fagstoff
Mat og kultur
Mat og kultur
Tradisjonsmat
Økologi
Dyrevelferd og dyrehold
Hva er økologisk mat?
Hva er økologisk produksjon?
Krav til godkjenning av økologisk mat
Sesongkalender – økologisk frukt og grønnsaker
Hva gjør du når dyr lider?
Grunnleggende matlaging
Smak
Forslag til smakstester
Krafter
Lyse og brune krafter
Jevninger
Nyttige mikroorganismer i matlagingen
Hygiene og mikrobiologi
Hygiene og mikrobiologi
Personlig hygiene
Næringsmiddelhygiene
Produksjonshygiene
Gode hygienerutiner på kjøkkenet
Plakat: Unngå matforgiftning med enkle regler
Mikrobiologi
Vekstbetingelser for mikroorganismer
Hva gjør du når dyr lider?
Sykdom fra mat og drikke
Nyttige mikroorganismer i matlaging
Råvarekunnskap
Økologisk melk og meieriprodukter
Nyttige mikroorganismer i matproduksjon
Kost og ernæring
Nøkkelråd for kosten
Matvareintoleranse eller matvareallergi
Cøliaki eller glutenintoleranse
Laktoseintoleranse
Nøtteallergi
Arrangør
Til Arrangører av 4H-matskole
Forberedelser til 4H-matskole
Forslag til oppgavefordeling mellom prosjektleder og instruktører
Hvor? Antall deltagere? Innkjøp
Kurs. Påmelding. Besøk/aktivitet
Kurshefte. Timeplan. Utstyr og materiell. Fysisk aktivitet/lek
Sikkerhet og forsikringer
Sjekkliste oppstart
Aktuelle maler
Oppskriftsmal
Plakat; 5 nøkler til tryggere mat
Plakat; Unngå matforgiftning med enkle regler
Forslag til fremdriftsplan
Skjema: Opplysninger om deltager
Oversikt over viktige kjøkkenredskaper
Powerpointpresentasjoner
Sesongkalender – økologisk frukt og grønnsaker
Filmer og videoer
Mål og vekt
Demonstrasjon av matlaging
Produksjon av hvitost
Produksjon av brun geitost
Produksjon av ferskost
Friske urter (video)
Chilli (video)
Sitrusfrukt (video)
Hvordan flå tomater? (video)
Spirer (video)
Tradisjonsmat
Personlig hygiene
Sykdom fra mat og drikke
Riktig oppbevaring av mat
Hefter
Eksempel på hefter for matskoler
Hefte klubbrådgiversamling
Hefte Inspirasjonssamling
hefte instruktørkurs
Aktiviteter
Tips til aktiviteter påklubbmøter
Oppskrifter
Krafter
Frokost
Hjemmelaget knekkebrød
Egg i form (video)
Diverse tilbehør
Rømmedressing (video)
Hvordan lage guacamole (avokadodressing) (Video)
Søtpoteter (Video)
Hvordan lage salsa (video)
Bønnesalat
Ramsløksmajones
Ramsløkssmør og eller kryddersmør
Saltbakte poteter
Rørte tyttebær
Mellommåltider
Fruktspyd (video)
Fruktbolle (video)
Fruktfat (video)
Melon (video)
Frukt og grønt i boks (Video)
Avokado (video)
Grønnsaksfat med dip (video)
Supper
Rød suppe med havets godsaker
Tomatisert rekesuppe
Sjømat
Einerøykt fisk
Rød suppe med havets godsaker
Marinert fiskespyd
Kjøtt og fugl
Høstens viltgryte servert med saltbakte poteter
Desserter og søtt
Hjemmelaget is
Sjokoladefondant i appelsinform
Multekrem
Baking
Lag din egen surdeig og bak surdeigsbrød
Focaccia
Flatbrød med hjemmelaget tangmel
Lag ditt eget tangmel
Mat ute
Einerøkt fisk
Høstens viltgryte servert med saltbakte poteter
Hjemmelaget is
Rød suppe med havets godsaker
Sjokoladefondant i appelsinform
Multekrem – fløten ristes i glass
Marinert fiskespyd på grillen
Aktuelle oppskriftshefter
Fiskesprell oppskriftshefte
Oppskriftshefte: Grønne matpakker Steinerskolen
SFO-mat Steinerskolens oppskriftshefte
Ta kontakt
Sesongkalender – økologisk frukt og grønnsaker
Sesongkalender økologisk frukt og grønnsaker (PDF)
Del dette:
Twitter
Facebook
Lik
Laster...
Legg igjen en kommentar
Avbryt svar
Δ
Merke
Nylige innlegg
Dette er nettsiden til 4H-matskole. Den er ment til å fungere som et hjelpemiddel til dem som skal arrangere 4H-matskole. Her vil du finne relevant fagstoff, en egen arrangørdel, oppskrifter, eksempler på matskolehefter og annet nyttig.
Nyeste kommentarer
Merke
Nylige innlegg
Dette er nettsiden til 4H-matskole. Den er ment til å fungere som et hjelpemiddel til dem som skal arrangere 4H-matskole. Her vil du finne relevant fagstoff, en egen arrangørdel, oppskrifter, eksempler på matskolehefter og annet nyttig.
Nyeste kommentarer
Abonner
Abbonert
4H-matskole
Registrer meg
Har du allerede en WordPress.com-konto?
Logg inn nå.
4H-matskole
Tilpass
Abonner
Abbonert
Registrer deg
Logg inn
Kopier kortlenke
Rapporter dette innholdet
Vis innlegg i Leser
Behandle abonnementer
Lukk denne menyen
%d